Timing vigtig i jule-stævning mod nordjyske finansfolk

Ledelserne i EBH Bank og Løkken Sparekasse vil blive sagsøgt mellem jul og nytår.
Thomas G. Svaneborg, thomas.svaneborg@jp.dk

Bestyrelsesmedlemmer, revisorer og direktører i de krakkede Ebh Bank i Fjerritslev og Løkken Sparekasse vil mellem jul og nytår blive stillet til regnskab for deres ansvar i de to skandaler, der har ført til tab på mere end 4 mia. kr.

Resterne af Løkken Sparekasse og Ebh Bank er i dag ejet af Finansiel Stabilitet og bliver administreret i det samme selskab, som i torsdags indkaldte til en ekstraordinær generalforsamling den 23. december.

Her er de to vigtigste emner på dagsordenen et ønske om at få godkendt søgsmålene mod den tidligere bestyrelse, revision, intern revision og direktion i den gamle Ebh Bank og den tidligere bestyrelse, revision og direktion i Løkken Sparekasse.

Risiko for forældelse

Bestyrelsesformand i Ebh Bank Ole Jørgensen oplyser, at timingen ikke er tilfældig, idet der er risiko for, at sagerne bliver forældede, hvis ikke stævningerne bliver forkyndt inden årsskiftet.

Han afviser dog, at stævningerne af den grund ikke er gennemarbejdede.

»Vi stævner ikke nogen mennesker uden at have et sobert grundlag for det,« siger Ole Jørgensen.

De to pengeinstitutter er først blevet undersøgt i en foreløbig advokatundersøgelse, som i begge tilfælde opfordrede bestyrelsen til at efterforske krakkene yderligere.

Efterfølgende har advokatfirmaerne Pleskner og Gorrissen & Federspiel gravet endnu dybere, og de er de to firmaer, der har lavet de første udkast til stævningerne.

Ole Jørgensen vil ikke udtale sig om, hvor store erstatningskrav man vil rejse.

EBH Bank vil sagsøge tidligere ledelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også