FinansWatch

Storbanker jagter Europas millionærer

JPMorgan Chase, Deutche Bank og Citigroup m.fl. skruer markant op for indsatsen for at få fat i Europas millionærer.

Foto: Mark Lennihan

Har du et godt tag på kunder med millioner på kontoen, så kan det være, at du skal sende en ansøgning til en af de store internationale banker i løbet af de kommende måneder.

I hvert fald melder Bloomberg om, at JPMorgan Chase, Deutche Bank og Citigroup m.fl. alle opruster kraftigt på personalesiden i forsøget på at lande de velhavende kunder. Ikke mindst i Europa. Årsagen er ifølge nyhedsbureauet, at nye skrappere kapitalkrav vil reducere afkastet fra investment banking og giver bankerne incitament til at fokuserer på mindre risikobetonede og kapital-intensive forretningsområder.

USA's største bank målt på markedsværdi, JPMorgan Chase, har netop meddelt, at man har planer om at øge bemandingen med op til 20 pct. i sine formueforvaltningsenheder i Europa, Mellemøsten og Afrika. Også Deutche Bank, Citigroup og Goldman Sachs opruster på den front.

”Det er en naturlig reaktion for bankerne at bevæge sig mod mere og mere gebyr-baserede forretningsområder som et svar på de nye kapitalkrav,” siger en tidligere økonom ved Federal Reserve Bank of New York til Bloomberg.

I Europa mærker man da også, at konkurrencen stiger.

"Vi har set en massiv stigning i antallet af banker, der vil deltage som globale formue-forvaltere," udtalte John Cryan, CFO i Schweiz's største bank UBS AG, for nylig.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs