FinansWatch

Storbanker jagter Europas millionærer

JPMorgan Chase, Deutche Bank og Citigroup m.fl. skruer markant op for indsatsen for at få fat i Europas millionærer.

Foto: Mark Lennihan

Har du et godt tag på kunder med millioner på kontoen, så kan det være, at du skal sende en ansøgning til en af de store internationale banker i løbet af de kommende måneder.

I hvert fald melder Bloomberg om, at JPMorgan Chase, Deutche Bank og Citigroup m.fl. alle opruster kraftigt på personalesiden i forsøget på at lande de velhavende kunder. Ikke mindst i Europa. Årsagen er ifølge nyhedsbureauet, at nye skrappere kapitalkrav vil reducere afkastet fra investment banking og giver bankerne incitament til at fokuserer på mindre risikobetonede og kapital-intensive forretningsområder.

USA's største bank målt på markedsværdi, JPMorgan Chase, har netop meddelt, at man har planer om at øge bemandingen med op til 20 pct. i sine formueforvaltningsenheder i Europa, Mellemøsten og Afrika. Også Deutche Bank, Citigroup og Goldman Sachs opruster på den front.

”Det er en naturlig reaktion for bankerne at bevæge sig mod mere og mere gebyr-baserede forretningsområder som et svar på de nye kapitalkrav,” siger en tidligere økonom ved Federal Reserve Bank of New York til Bloomberg.

I Europa mærker man da også, at konkurrencen stiger.

"Vi har set en massiv stigning i antallet af banker, der vil deltage som globale formue-forvaltere," udtalte John Cryan, CFO i Schweiz's største bank UBS AG, for nylig.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs