FinansWatch

Norden i front på netbank

To ud af tre danskere anvender netbank, fastslår en analyse foretaget af Deutsche Bank. Dermed ligger Danmark i europæisk førerfelt, men efter vores nordiske naboer.

Danmark ligger ifølge Deutsche Bank på en sjetteplads på listen over indbyggere, der bruger netbank. Ifølge en analyse, som banken har foretaget på baggrund af tal fra Eurostat, benytter 66 pct. af danskerne netbank.

Helt i front er Norge med 77 pct. efterfulgt af Holland, Finland, Island og Sverige. I USA bruger 41 pct. netbank.

”Indbyggerne i de nordiske lande er generelt glade for teknologi og ser positivt på at benytte sig af mulighederne. De nordeuropæiske markeder er ofte små og homogene, hvilket gør det lettere for ny teknologi at vinde indpas hos en stor gruppe brugere,” forklarer Thomas Meyer i Deutsche Bank ifølge en pressemeddelelse fra Finansrådet.

Her oplyser brancheforeningen også, at Analyse Danmark i næste uge vil fremlægge Netbankanalysen 2010, hvoraf det vil fremgå, at 96 procent af de 18-74-årige respondenter i analysens internetpanel anvender netbank.

”Finansrådet ser netbanken som danmarkshistoriens største e-handelssucces. Nøgleordene bag denne succes er brugervenlighed, tilgængelighed og sikkerhed. Samtidig må man også rose danskerne for at være parate til et prøve noget nyt og tage så godt imod netbank,” siger Klaus Jensen, Finansrådets underdirektør for infrastruktur, i pressemeddelelsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs