FinansWatch

Aarhus Lokalbank er meldt til bagmandspolitiet

Finanstilsynet har meldt Aarhus Lokalbank til bagmandspolitiet for kursmanipulation. I går blev bankens direktør Per Hermansen fyret.

Finanstilsynet har meldt Aarhus Lokalbank til bagmandspolitiet for kursmanipulation. Anmeldelsen er dateret den 9. november 2010, og den vedrører håndteringen af et incitamentsprogram, som banken sidste år afviklede efter henstilling fra Finanstilsynet.

Incitamentsprogrammet blev oprettet i 2006 for at fastholde bankens ledende medarbejdere. Programmet indebar, at de ledende medarbejdere skød penge ind i anpartsselskaber, som lånte yderligere kapital i Aarhus Lokalbank. Pengene blev brugt til køb af aktier i Aarhus Lokalbank.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs