FinansWatch

Banktop brugte Rotary-kammerat som jernnæve

Aarhus Lokalbank har ifølge Børsen i flere tilfælde tvangsfjernet virksomhedsejere og i stedet indsat en Rotary-kammerat til den tidligere direktør og bestyrelsesformand som administrator.

Aarhus Lokalsbanks nu tidligere direktør Per Hermansen har i flere tilfælde tvunget nødstedte virksomhedsejere, der har været kunder i banken, ud af deres selskaber.

I stedet er Hermansens ven, Tom Myrdal, blevet indsat som ny direktør og administrator. Det skriver Dagbladet Børsen.

De Myrdal, Hermansen og den nuværende bestyrelsesformand i banken, Rasmus Juhl Rasmussen, er alle medlemmer af Hadsten Rotary Klub.

Metoden undrer advokat Allan Winther Rasmussen, der repræsenterer en af de virksomhedsejere, Doc Alslev, der er blevet fjernet.

”Helt uden at skele til Tom Myrdals kvalifikationer står jeg helt uforstående over for, at Aarhus Lokalbank rekrutterer den type af eksterne konsulenter fra samme Rotary-klub ,som direktøren og bestyrelsesformanden er medlem af,” siger Allan Winther Rasmussen til Børsen.

Ifølge advokaten har banken truet med at opsige klientens engagementer i banken, hvis ikke Doc Alslev frivilligt accepterede at blive afsat.

Tom Myrdal bekræfter over for Børsen, at han flere gange er blevet indsat i virksomheder af Aarhus Lokalbank.

Bestyrelsesformand Rasmus Juhl Rasmussen siger til Børsen, at han kun kender ganske lidt til, hvordan Tom Myrdal er blevet brugt af banken.

Finanstilsynet er nu gået ind i en anden sag, hvor en virksomhedsejer af Aarhus Lokalbank er blevet fjernet og erstattet af Tom Myrdal.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs