FinansWatch

Avis: Vestjysk Bank skal sælges i bidder

Ifølge Børsen har staten opgivet tanken om at sælge Vestjysk Bank i ét stykke og prøver nu i stedet at dele banken op i forskellige småbidder. Potentielle købere er Jyske, Sydbank, Spar Nord og Handelsbanken.

Ingen har villet overtage hele den kapitalpressede Vestjysk Bank, så nu forsøger staten at sælge banken i mindre stykker.

Det skriver Børsen fredag.

Ifølge avisens anonyme kilder skulle rådgiveren SEB Corporate Finance være i gang med at sælge Vestjysk i to eller tre bidder, og man er nu så langt i forsøget, at fire banker har fået adgang til Vestjysk Banks lånebøger for at vurdere, hvad man kunne være interesseret i, og hvor meget et eventuelt bud skal ligge på.

De fire potentielle købere er angiveligt Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord Bank og Handelsbanken, skriver Børsen.

Ingen af de involverede har ønsket at kommentere oplysningerne, ligesom det heller ikke står klart, om 'bidderne' skal afgrænses af geografi eller kundetype.

Bankens direktør sagde i går til FinansWatch, at man skulle finde en løsning inden de nye kapitalkrav træder i kraft 31. marts, da bankens solvens sandsynligvis vil blive negativt påvirket af de nye regler. For nuværende har Vestjysk Bank en solvensoverdækning på bare 1,4 procentpoint svarende til 440 mio. kr. Banken nedskrev 199 mio. kr. alene i tredje kvartal.

Vestjysk regner med salgsafklaring i foråret

Regnskab: Nye regler sår tvivl om Vestjysks solvens

Vestjysk-ledelse skærper krisetonen 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs