FinansWatch

Vestjysk regner med salgsafklaring i foråret

Kommende lovændring til foråret vil forværre Vestjysk Banks situation - men banken regner selv med, at have afklaret et muligt salg af hele eller dele af banken inden da.

Den salgsproces, Vestjysk Bank i oktober bekræftede er i gang, forventes afsluttet inden banken til foråret må se sin solvens sænket yderligere, når de nye CRD IV-regler om kapital træder i kraft.

Det fortæller adm. direktør i den statskontrollerede bank Vagn Thorsager til FinansWatch, efter bankens regnskab for tredje kvartal tidligere i morges gjorde klart, at den i forvejen svage polstring vil blive væsentligt negativt påvirket af de nye regler.

Regnskab: Nye regler sår tvivl om Vestjysks solvens 

"Vi er ikke tæt nok på til at kunne sige det. Vi har en god dialog med myndighederne om regelsættet, som jo ændrer ved ganske meget, og som vi forventer træder i kraft 31. marts. Og så må vi jo også se på, hvordan vores balance ser ud, når vi nærmer os den dato. Det er vigtigt for os at sige, at det desværre også er et negativt element i vores kamp for at komme i plus," siger Vagn Thorsager til FinansWatch.

Regner med løsning

Liste: Disse banker trænger til kapital 

Sætter det en bagkant for at finde en løsningsmodel for banken?

"Det vil jeg måske ikke sige, men vi har jo erkendt, at vi har igangsat nogle strukturelle overvejelser, fordi en bank af vores størrelse har en ambition om en væsentlig større solvensoverdækning. Vi har ikke søvnløse nætter på grund af overdækningen på 440 mio. kr., men det er bestemt heller ikke nok. Og når der så kommer nogle tekniske lovændringer, der får os til at se anderledes ud, så må vi jo se på, hvad man kan gøre."

Men er I nødt til at være på plads med en løsning inden lovændringen?

"Det er svært at spå om fremtiden, men det regner vi da med. Hvor lidt, hvor meget, eller hvad kan jeg ikke sige noget om," siger Vagn Thorsager.

11 banker er på Finanstilsynets hemmelige liste 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs