FinansWatch

Frøsig: Op mod 15 banker mangler at blive konsolideret i Danmark

Sydbanks topchef Karen Frøsig siger til Jyllands-Posten, at hendes private vurdering er, at der kommer til at ske rigtig meget på konsolideringsfronten i den kommende tid.

Foto: Andreasen Carsten

Danske finansjournalister, finansielle tilsynsmyndigheder, bankdirektører, bestyrelsesformænd, revisorer og advokater kan godt sove med støvlerne på i weekenderne de næste mange, mange weekender. For konsolideringen i den danske banksektor er langt fra ovre.

Sådan lyder meldingen måske ikke så overraskende fra Karen Frøsig i Sydbank, der udtaler sig om emnet i Jyllands-Posten ovenpå bankens 3. kvartals-regnskab. Mere overraskende er det, at hun kommer med et bud på, hvor mange yderligere fusioner, opkøb eller lukninger vi har foran os.

»Jeg tror, at vi kommer til at se en betydelig konsolidering, og vi vil gerne deltage. Det er nok mere 15 banker end blot et par stykker mere, der skal konsolideres, er min private vurdering,« siger Sydbanks topchef, Karen Frøsig.

Med et stort grin siger hun, at hun »slet ikke vil udtale sig om«, hvorvidt hun aktuelt er i gang med at kigge lånebøger igennem hos pressede banker, der godt kunne bruge et nyt hjem. For få uger siden blev Sydbank slået på stregen i kampen om den sydvestsjællandske Max Bank, hvis grønne kunder landede hos Sparekassen Sjælland, mens resten endte i det statslige skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet.

Læs nedenfor interview med Karen Frøsig fra i går, hvor hun fortæller om Sydbanks måde at agere på, når der skal handles banker.

Frøsig: Sydbank er altid aktive i konsolideringen 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs