FinansWatch

Frøsig: Sydbank er altid aktive i konsolideringen

Karen Frøsig forventer at Sydbank, som altid, skal spille en nøglerolle, når sektoren konsolideres.

Hun blev overhalet på målstregen af Lars Petersson fra Sparekassen Sjælland, da hun var inde og byde på de sunde dele af Max Bank, men Karen Frøsig er fortsat åben overfor at sende nogle af bankens midler i spil, hvis der dukker attraktive banker op over de kommende år.

”Vi har altid været aktive i konsolideringen, og det vil vi også være fremover. Men kun hvis det er et opkøb, der passer knivskarpt ind i vores strategi, ”siger Karen Frøsig til FinansWatch.

Og har du det ligesom Anders Dam, at du ikke selv vil henvende dig, hvis du ser en attraktiv bank eller dele af en bank. De skal selv ringe til Aabenraa?

”Det er sådan, du kan konsoliderer i Danmark. Jeg går ikke så meget op i, hvem der foretager det første telefonopkald, men det er sådan, at den bank, der skal opgive sin selvstændighed, skal være indstillet på det. Vi har jo aldrig set fjendtlige bankopkøb i Danmark, bl.a. fordi de fleste banker har værn mod den slags, så det giver næsten sig selv, at det er sådan,” siger Frøsig til FinansWatch.

Stor kundetilgang

Så du tror, at der kommer til at ske en masse på konsolideringsfronten de kommende år?

”Jeg tror først og fremmest på, at den store kundetilgang vi har, at den vil slå mere og mere igennem. Men jeg tror også vi vil se en konsolidering uden at jeg vil byde på, hvor mange banker der er i Danmark om nogle år”.

Hvad mener du med, at jeres store kundetilgang vil slå igennem?

”Du lægger mere og mere til, så man kan sige, at hvis jeg i første halvår har fået 12.000 nye kunder. Og hvis det fortsætter året ud, så er vi oppe på 24.000 nye kunder, hvis jeg gør det år efter år, så kan du virkelig se det på vores indtjening og dermed konkurrencekraft”.

Øget kapital

Jeres regnskab kan ikke helt leve op til analytikernes forventninger, men hvordan ser du egentlig mere overordnet på bankens situation i dag sammenlignet med den bank, der gik ind i finanskrisen for tre år siden?

”Hvis du ser på vores solvens og vores kapital, ja så er vi i dag en meget stærk bank. Og Vi har øget vores kapital ganske betragteligt henover krisen, så vi stær utrolig stærkt, synes jeg,” siger Karen Frøsig til FinansWatch.

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs