FinansWatch

Sydbank: Ikke en krone til ny bankpakke

Efter et markant dårligere halvårsregnskab end ventet melder Sydbank nu, at man ikke vil bruge en krone mere på at redde banksektoren.

Foto: Andreasen Carsten

Mens politikerne på Christiansborg barsler med bankpakke nummer fire er viljen til at tage imod ny, fælles lovgivning - og de regninger, der følger med - opbrugt i en af landets største banker.

Sydbank melder nu, at man ikke længere kan finde viljen til at betale for at redde sektoren, skriver dagbladet Børsen. Det sker efter et modbydeligt halvårsregnskab.

"Jeg ville gerne sikre mig, at de, der benytter dem, kommer til at betale for dem. Det ser ud som om, at der er en betydelig udfordring, når de statsgaranterede lån skal refinansieres, men jeg vil gerne have, at dem der har brug for bankpakkerne, også er dem, der betaler. Den fælles regning er jeg ikke begejstret for," siger adm. direktør Karen Frøsig til avisen og fortsætter:

"Jeg kan godt bekymre mig på den danske banksektors vegne. Der er mange ting at være bekymret for i sektoren. Er man kapitaliseret nok? Tager man de tab man skal og nedskriver nok? Og ikke mindst likviditeten. Det er svære markeder, og der er store udfordringer."

Nationalbanken meldte sent i går eftermiddags ud, at man er på vej med en omfattende udvidelse af bankernes adgang til likviditet.

Nationalbanken klar med flere penge til pressede banker

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs