FinansWatch

Jyske: Meget skuffende regnskab fra Sydbank

Fjerdekvartals-regnskabet fra Sydbank er meget skuffende. Sådan lyder konklusionen fra analytiker i Jyske Bank Christian Hede.

"Sydbank skuffer på samtlige poster i et enkelt kvartal, så det er meget svært at sige noget positivt," siger Christian Hede.

Han hæfter sig særligt ved, at Sydbank havde lave handelsindtægter og store omkostninger og tab på udlån. De store nedskrivninger kan dog være ren politik, mener analytikeren.

"Ved at have store nedskrivninger i 4. kvartal giver banken sig selv et bedre udgangspunkt for 2011. Derfor er det heller ikke sikkert, at der er specielt skidt fremadrettet, når man kigger på dette regnskab," vurderer Christian Hede.

Hård konkurrence

Christian Hede skønner, at Sydbanks udfordringer i 2011 vil minde meget om det, som resten af banksektoren kæmper med.

"Største udfordring i dette år bliver at holde fast i rentemarginalen og skaffe vækst på udlånssiden, men der er hård konkurrence om at få de bedste kunder," siger analytikeren.

Sydbank nedskrev i 4. kvartal 456 mio. kr. på udlån.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs