FinansWatch

Regnskab: Faaborg efter budget i 1. kvartal

Sparekassen Faaborg fastholder forventningerne til årsresultatet, selvom banken er kommet langsomt ud af starthullerne i 2011. Omkostningerne stiger. (Opdateret)

Sparekassen Faaborg kom ud af første kvartal med røde tal på bundlinien.

Tab på Amagerbanken står for størstedelen af kvartalsminusset, men også sparekassens egen indsats i den mislykkede fusion med Svendborg Sparekasse koster millioner for aktionærerne.

Det er ikke-tilfredsstillende, lyder det fra ledelsen, der peger på, at resultatet er under det budgetterede.

Ledelsen forventer dog stadig, at koncernens årsresultat vil nå et årsresultat før kursreguleringer, nedskrivninger på udlån m.v. og skat på 120 - 150 mio. kr.

Følge strategien

Netop kursreguleringer og nedskrivninger er dog ikke specielt oplevende læsning i kvartalsrapporten. 6 mio. kr. koster kursreguleringerne, mens nedskrivningerne løber op i 12 mio. kr. Samtidig er indtægterne faldet markant idet netto rente- og gebyrindtægterne blev på 68 mio. kr. eller 13 mio. kr. mindre end året før.

"Primært en følge af strategien om en bedre balance mellem indlån og udlån," lyder forklaringen fra sparekassen.

Største enkeltårsag til underskuddet stammer dog fra Amagerbankens konkurs, der koster sparekassen 14 mio. kr.

Men Amagerbank eller ej - Sparekassen Faaborg ville under alle omstændigheder være kommet ud med et minus idet resultatet før skat er på -15 mio. kr.

(RITZAU FINANS)

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs