FinansWatch

Faaborg samler kræfter til ny fusionsdans

Topchefen for Sparekassen Faaborg tror fortsat på idéen om en fynsk storbank, men først skal den kuldsejlede fusion med Svendborg Sparekasse på afstand.

Da den store bankfusion på Fyn for nylig faldt til jorden, meldte Claus Sejling, adm. direktør for Sparekassen Faaborg, ud, at han var villig til at afsøge markedet for andre fusionspartnere.

”Ja, det sagde jeg, men vi har ikke snakket med andre, siden fusionen med Svendborg faldt til jorden,” siger han.

Hvorfor ikke?

”Det er der flere grunde til. Det er jo sådan, at når man går til fest, så kan man byde pigerne op til dans. Så danser man lidt og måske vælger man at gå videre og byde en ny pige op, og det kan man principielt gøre hele natten, indtil man finder en, som man synes er rigtig sød. Men med en fusion er det anderledes, der tager man ikke bare den næste partner i det øjeblik én mulighed er forduftet. Vi skal altså lige synke det her først,” siger Claus Sejling.

”Men vi håber ikke, at det her har skræmt de fynske pengeinstitutter. Det ville være ærgerligt, hvis det der skete mellem os og Svendborg er et skræmmebillede. Vi tror fortsat meget på idéen om en fynsk storbank, vi skal bare lige finde os selv, inden vi vi vil tale med andre om det igen,” siger Claus Sejling.

Mislykket fusion kostede millioner

Stor spænding forud for fynske bankregnskaber

Fusionsfiasko kan udløse bankkrig

Faaborg-direktør forsvarer fondsbørsmeddelelse

Bestyrelser anbefalede bankfusion uden forretningsplan

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs