FinansWatch

Spar Nord-formand: Datacentraler og øgede kapitalkrav hæmmer bankkonsolidering

Tre forskelilige datacentraler og stigende kapitalkrav er med til at besværliggøre en konsoldiering i den danske banksektor, mener Spar Nord-formand, Kjeld Johannesen, der netop har måttet opgive at overtage Danske Andelskassers Bank.

Kjeld Johannesen, bestyrelsesformand for Spar Nord Bank. | Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto/Arkiv

I tre år har den tidligere Danish Crown-chef, Kjeld Johannesen, været formand for Spar Nord Bank. Han har ikke noget kontor i banken, for han vil ikke være for tæt på direktionen og den daglige drift. Da han stoppede sin karriere i Danish Crown havde han været med til at konsolidere den slagterisektoren, og i den sammenhæng ser han den danske banksektor som værende langt bagefter. Med betydelige omkostninger til følge, siger han i et interview med Finans.

Blandt forklaringerne er ifølge Kjeld Johannesen, at de stigende krav til kapital betyder, at der skal meget til, før en bank kommer i så store problemer, at den ikke ser andre udveje end at blive overtaget af andre. Dertil kommer det faktum, at bankerne – bortset fra Danske Bank og Nordea - benytter sig af tre forskellige datacentraler. Det gør det dyrt og besværligt at købe en bank på en anden datacentral.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs