FinansWatch

Professor om fusioner: Bankdirektører skal sætte egne egoer til side

Flere danske banker kritiseres for ikke at tage hensyn til aktionærerne og et stigende omkostningspres, og eksperter mener, at bankverdenen for længst burde have fusioneret.

Foto: René Schütze

Selvom behovet for handling er tydeligt i de lokale banker i et finansmarked med udsigt til adskillige år med negativ rente, en tiårig rente på 0 pct og øget pres på bankernes omkostninger, er der ikke udsigt til en strøm af bankbryllupper. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Ifølge investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, er bankernes indstilling til konsolidering ikke baseret på sund fornuft.

"Hvis vi ser tre-fem år frem, burde vi have halvdelen af de banker, vi har i dag. Men konsolideringen sker kun, hvis der ikke er andre udveje for bankerne. Den kommer ikke, fordi nogle pengeinstitutter kan se, at en sammenlægning tjener alle bedst," siger Per Hansen til Jyllands-Posten Erhverv.

I sidste uge fik Spar Nords købstilbud afslag af Danske Andelskassers Bank (DAB). Ifølge Spar Nords topchef, Lasse Nyby, havde en fusion af de to banker givet rigtig god mening.

Seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, Lars Krull, påpeger, at bankdirektørerne bør sætte deres egne egoer til side og gå sammen med dygtige konkurrenter, fremfor at bankfusioner først sker, når en "skrantende bank" går sammen med en "endnu mere nødlidende bank", ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs