FinansWatch

Spar Nord får påtale af Finanstilsynet

Spar Nord har foretaget vildledende markedsføring, mener Finanstilsynet. Det udløser en påtale til banken. (Opdateret)

I slutningen af januar i år indrykkede Spar Nord en annonce i lokale medier, hvor banken tilbød at undersøge mulige besparelser på private kunders varmeregning ved hjælp af en termografering og en gratis energirapport. Men banken oplyste ikke i annoncen, at termograferingen kostede 500 kr.

Det er ifølge Finanstilsynet vildledende markedsføring, og banken får derfor en påtale fra Finanstilsynet, skriver tilsynet i en meddelelse.

Spar Nord Bank har i dag ændret annoncematerialet, så det fremgår, at termograferingen koster 500 kr., og Finanstilsynet gør derfor ikke mere i sagen.

Ændrer formulering

Det er Forbrugerombudsmanden, der har sendt en klage videre til Finanstilsynet.

I en redegørelse fra Spar Nord erkender man, at det var uhensigtmæssigt ikke at nævne de 500 kr.

”Efter den første indrykning (ca. 40 annoncer i alt) var der et mindre antal kunder, som fandt formuleringen uhensigtsmæssig, og vi valgte derfor at præcisere formuleringen i de efterfølgende indrykninger,” skriver banken i redegørelsen til Finanstilsynet.

(Opdateret)

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs