FinansWatch

Roskilde-aftale har været klar længe

Allerede i sidste uge var en aftalte om de strandede Roskilde-kunder klar, men den strandede på Christiansborg.

Allerede i sidste uge var en aftale klappet og klar, så de 4000 strandede privatkunder fra Roskilde Bank kunne komme i trygge hænder hos Arbejdernes Landsbank. Men den politiske godkendelse af aftalen trak ud, så kunderne først torsdag har fået den glædelige nyhed om, at de har fået en ny bankforbindelse.

"Der var faktisk aftalt et møde for en halv snes dage siden, men det blev desværre aflyst, siger bestyrelsesformand for Finansiel Stabilitet," Henning Kruse Petersen.

Han konstaterer, at sagen har haft stor politisk bevågenhed, hvilket han anser for berettiget. Men han ønsker ikke at kommentere, om uroen hos De Konservative, hvor Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen hører til, har haft betydning for, at mødet blev aflyst. Mødet skulle ellers ifølge RB-Børsens oplysninger have fundnet sted netop den dag, hvor den konservative tumult toppede, og Lene Espersen endte med at gå af som partiformand. Salget endte med at blive godkendt efter en skriftlig orientering af de partier, der står bag bankpakke-forliget.

Lunken interesse

Bestyrelsesformanden glæder sig over, at det er lykkedes at få de 4000 privatkunder over i en almindelig bank. Det har ikke været nemt at sælge kunderne. Faktisk har det været så svært, at økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen på Finansrådets årsmøde appellerede til bankernes samfundssind og bad dem hjælpe de nødstedte kunder.

Henning Kruse Petersen lægger ikke skjul på, at interessen fra sektoren har været lunken.

"Vi har haft kontakt med en halv snes pengeinstitutter, men der har været for meget fokus på problemerne og opgavens omfang. Vi havde seriøse samtaler med 3-4 stykker og valgte så en løsning ud fra en samlet vurdering med Arbejdernes Landsbank. De kan sikre de fornødne ressourcer til at rådgive disse privatkunder til at komme videre," siger Henning Kruse Petersen, der slet ikke vil kommentere prisen for salget.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs