FinansWatch

Ringkjøbing-topchef afviser organisationers forslag: Coronalån bør betales af nu

Mens en stribe erhvervsorganisationer og virksomheder ønsker sig at få udsat betalingen af coronalån, mener John Fisker, adm. direktør i Ringkjøbing Landbobank, at de bør afvikles hurtigst muligt.

John Fisker er adm. direktør i Ringkjøbing Landbobank. | Foto: Ringkøbing Landbobank/PR

Virksomhedernes coronalån har sat store aftryk i bankernes balancer, og står det til Ringkjøbing Landbobanks adm. direktør, John Fisker, bør lånene betales tilbage snart, skriver Børsen.

“Det må være i alles interesse både virksomheder, samfund og banksektor, at få normaliseret situationen så hurtigt som muligt. Her mener jeg, at man lige så stille får størstedelen af den statsgæld ind over de almindelige kreditter, som findes i pengeinstitutter,” siger han.

Dermed er han enig med Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank, som for nylig gav udtryk for en lignende holdning.

”Sunde og overlevelsesegnede virksomheder vil efter min bedste overbevisning kunne få de nødvendige kreditter til at betale de udskudte skatter m.v. tilbage rettidigt. At skubbe deres konkursrisiko foran sig i argumentationen for at få forlænget kredittiden overfor staten er ikke sagligt velfunderet, efter min opfattelse,” skrev han i en mail til Børsen.

Hans melding kom, efter de fem erhvervsorganisationer Dansk Industri, Dansk Erhverv, Horesta, SMV Danmark og Danmarks Restauranter og Caféer havde foreslået at udsætte deadline for tilbagebetaling med op til seks år.

Anders Dam uenig med erhvervsorganisationer: Fristen for tilbagebetaling af coronalån bør ikke forlænges

Virksomheder vil have seks år til at betale coronalån af 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs