FinansWatch

500 nye rigmandskunder giver "ekstra krudt" til John Fiskers private banking-ben

Rinkjøbing Landbobank kan tilbyde en bredere palette af produkter til de kunder, der i løbet af tredje kvartal overgår fra BIL Danmark til den vestjyske banks private banking-enheder, siger John Fisker, adm. direktør i Ringkjøbing Landbobank. Ni nye medarbejdere skal fordeles mellem afdelinger i Holte og Aarhus.

Foto: Ringkøbing Landbobank/PR

Rinkjøbing Landbobank greb en "oplagt mulighed", da den luxembourgske velhaverbank Banque Internationale à Luxembourg (BIL) besluttede at afvikle sine aktiviter i Danmark.

Sådan siger John Fisker, adm. direktør i den vestjyske bank, der onsdag har meddelt, at den køber en kundeportefølje på 500 familier og selskaber fra BIL Danmark, der nu lukker og slukker i Danmark.

"Vi har i mange, mange år arbejdet på at opbygge vores private banking. Den her portefølje af kunder passer rigtig godt ind," siger John Fisker.

"Det er en oplagt mulighed for os. De (BIL Danmark, red.) ligger i København og Aarhus, hvor vi har meget store og velfungerende private banking-enheder. De medarbejdere, vi nu overtager, kommer til at passe godt ind i de fællesskaber."

Øger alle linjer med 2 pct.

Kundeporteføljen er fordelt på 500 velhaverfamilier og selskaber. Kunderne har i alt udlån for 1,2 mia. kr., indlån for 0,9 mia. kr. samt aktiver under forvaltning for 6 mia. kr.

Ringkjøbing Landbobank betaler for kundeporteføljen gennem en såkaldt earn out-afregning relateret til indtjeningen fra kundeporteføljen over en periode på to år. Af en selskabsmeddelelse onsdag fremgår det, at banken har aktiveret 45 mio. kr. til købet.

"Det svarer stort set til forøgelsen af toplinjen på et år. Her taler vi om en forøgelse af vores toplinje med et par procent. Samtidig bliver omkostningerne også forøget, men vi bliver godt og vel 2 pct. større på alle linjer," siger John Fisker.

Kundeportføljen overgår til Rinkjøbing Landbobank i tredje kvartal i år. Indtil da fortsætter BIL Danmark med at betjene kunderne. Tilføjelsen af de nye velhaverkunder kommer forventligt til at påvirke årets resultat positivt, omend i begrænset omfang. Derfor ser bankens ledelse ikke behov for at skrue på forventningerne til indeværende år, siger John Fisker.

"To pct. i ét kvartal virker af en halv pct. i indeværende år. Det er ikke så meget," siger direktøren.

Rinkjøbing Landbobank forventer et årresultat før skat i spændet 1,2 til 1,5 mia. kr.

Begejstrede medarbejdere

Med i købet får Ringkjøbing Landbobank ni kundevendte medarbejdere fra BIL Danmark.

De nye medarbejdere kommer til at blive fordelt mellem Rinkjøbing Landbobanks private banking-enheder i Holte og på Marselis Boulevard i Aarhus, fortæller John Fisker.

"Vi har haft en indgående dialog med de medarbejdere, vi overtager. De har været helt enige i vores antagelse om, at der er tale om et rigtig godt match. Først og fremmest skal der være et værdimæssigt match. Dem, der har valgt BIL Bank ud fra de værdier og services, de tilbyder, skulle gerne kunne genkende de tilbud i Rinkjøbing Landbobank," siger John Fisker og tilføjer:

"Det er alle enige om, at de til fulde kan. Og så har vi samtidig noget ekstra. Derfor har medarbejderne været meget begejstret for det setup, der er valgt her. Det er også vores egen vurdering, at det bliver en god oplevelese for kunderne."

BIL Danmark har fokuseret på wealth management og private banking ved til at tilbyde forskellige former for kapitalforvaltning, investeringskreditter og boliglån. Ifølge John Fisker bliver paletten at tilbud betragteligt større hos Ringkjøbing Landbobank. Her får private banking-kunderne også tilbud om livrentepension, forsikringsløsninger, flere udlånsmuligheder og tilbud på erhvervsdelen for de velhaverkunder, som driver virksomhed.

"BIL har dygtigt fokuseret på sine tilbud. Men det er klart, at vi kan komme længere rundt om kunderne med den produktpalette, vi tilbyder," siger John Fisker.

Giver krudt til enheder

Rinkjøbing Landbobank har i dag seks private banking-enheder fordelt ud over danmarkskortet. Banken satser på organisk vækst på området, og opkøbet af BIL Danmarks kundeportefølje vidner ikke om et strategiskift, slår John Fisker fast.

"Jeg har ikke lige øje på, at der er andre muligheder til stede i markedet. Vi kæmper hver eneste dag for at øge med én kunde her og én kunde der. Vi er i den meget heldige situaion, at vi har en meget lille kundeafgang. Når vi er i stand til at lægge på hele tiden, så bliver vi større. Og det er dybest set vores strategi i en nøddeskal," siger direktøren.

"Vi bygger på på vores seks bastioner. Alle afdelinger - uden undtagelse - er i flot vækst. Det her giver selvfølgelig noget ekstra krudt til Aarhus og Holte. Det ændrer dog ikke ved strategien om, at vi har en organisk vækst. Vi fik bare  et ekstra hop op i dag."

Ringkjøbing Landbobank overtager større gruppe rigmandskunder 

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs