FinansWatch

Ringkjøbing: Nu er vi klar til at købe

Krisen er lagt i bakspejlet i Ringkjøbing Landbobank, der for første gang under krisen erklærer sig klar til at købe op.

Ringkjøbing Landbobank, der er kommet flot gennem krisen, erklærer sig nu klar til at købe op. Banken, der ellers hidtil har sværget til organisk vækst, siger nu, at den er klar til at bruge sine økonomiske muskler i et banklandskab, der er præget af de andres nød.

Regnskab: Ringkjøbing går frem og opjusterer

”Vi er klar til at deltage i en fremtidig konsolidering, hvis der er noget, der byder sig til. Vi har haft en strategi om at sikre en tryg landing under krisen, og det syntes vi, vi kan sige, at vi har fået nu. Vi har høj indtjening og solvens, og vores kunder klarer sig bedre end gennemsnittet. Så vi har sådan set alle forudsætningerne for at konsolidere,” siger direktør Bent Naur til FinansWatch.

Holder sig til Jylland

Hvad kunne være attraktivt for banken?

”Vi sætter ikke navn på noget. Men vi vil holde os i Jylland – den begrænsning har vi sat. Vi skal ikke over på øerne, fordi så stiger omkostningsniveauet over den målsætning, vi har sat. Jylland er vores kompetence, og skal vi fortsætte med at have succes de næste ti år, så skal vi fortsat styre vores omkostninger. Det er hovedstrategien.”

Naur: Vi har bevisligt bedre kunder

Første bud under krisen

Man så Jyske Bank købe kerneforretningen i Fjordbank Mors – den var I ikke interesserede i?

”Vi var ikke inde at byde på den del. Men vi var da med i konsolideringen på den måde, at vi bød på én enkelt afdeling i Århus. Mors lå ikke lige til foden, men Århus var indenfor, hvad vi kiggede på.”

Det er vistnok første gang, I overhovedet har budt på noget under krisen?

”Ja. Men vi er også meget forsigtige. Men nu er vi i land, og så er vi sådan set klar til at flytte vægten frem i skoene.”

Fisker: Der var for mange hundehuse derude 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs