FinansWatch

Rentestigninger vil gavne Landbobank-aktionærer

De begyndende rentestigninger er godt nyt for aktionærerne i Ringkjøbing Landbobank. Det vurderer Handelsbankens analytiker Jakob Brink i et notat.

Ringkjøbing Landbobank er, ifølge analysen, den næstmest rentefølsomme i den danske banksektor. Handelsbanken regner med, at de korte markedsrenter vil stige 0,75 pct.point i 2011, og det vil få indtægterne hos bankdirektør Naur til at vokse.

Handelsbanken regner således med, at Ringkjøbing Landbobank vil nå en basisindtjening på 437 mio. kr. i 2011, hvor bankens egne forventninger kun lyder på 300-400 mio. kr.

Generelt er den danske banksektor, efter Danske Banks kapitalforhøjelse, kun lige nøjagtig velkapitaliseret nok, vurderer Handelsbanken, der derfor ikke ser noget videre potentiale for distribution af kapital fra selskaberne. Men med Ringkjøbing Landbobank er det en anden historie, understreger analytikerne.

"Vi mener, at den stærke kapitalbase vil blive en differentierende faktor, og Ringkjøbing er også stærk fundingmæssigt," skriver Handelsbankens analytiker Jakob Brink og Matti Ahokas i notatet med henvisning til Ringkjøbing Landbobanks kernekapital på 17 pct.

Handelsbanken hæver anbefalingen af Ringkjøbing Landbobank-aktien til "akkumuler" fra tidligere "reducer" og sætter et 12-måneders kursmål på 800 kr. på aktien, der lukkede i 685 kr. fredag.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs