FinansWatch

Regnskab: Nordjyske ser landbruget komme sig

Bankens kvartalsregnskab er skæmmet af tab i forbindelse med Amagerbankens krak, og nedskrivningsprocenten forventes fortsat mellem 1 og 1,2 pct. for året trods fremgang for landbrugskunderne. (Opdateret 16.21)

Jens Ole Jensen, bankdirektør gennem 17 år i Nordjyske Bank, afleverer et sidste kvartalsregnskab, der vel må siges at lande midt på landevejen i forhold til det forventede.

Bankens nettorente- og gebyrindtægter er på kroner og øre det samme som i 2010, 112 mio. kr., driftsudgifterne er steget en spids, nedskrivningerne falder en smule fra 22 mio. kr. sidste år til 20 mio. kr. i årets første kvartal og resultatet før skat lander på 9 mio. kr. - det er en stor tilbagegang i forhold til resultat på 26 mio. kr. i de første tre måneder af 2010. Tilbagegangen står der primært Amagerbanken på, da udgifterne til indskydergarantifonden belaster med 14 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs