FinansWatch

Nordea vil stadig træffe flyttebeslutning "før sommeren"

Den nordiske storbank vil ikke sætte en dato for, hvornår den vil meddele sin beslutning om at blive eller flytte hovedkvarteret fra Sverige. Men det bliver "før sommeren", siger pressetalsmand.

Foto: Torben Stroyer, Jyllands-Posten

Nordea fastholder, at bankkoncernen "før sommeren" vil komme med en beslutning om, hvor hovedkontoret skal ligge.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til Nordeas pressetalsmand, Petter Brunnberg.

Petter Brunnberg afviser dog at komme med en dato på, hvornår bestyrelsen beslutter sig for, om hovedkontoret skal flyttes fra Stockholm.

Nordea har ved flere lejligheder truet med at flytte hovedkontoret ud af Sverige i forbindelse med en højere bankafgift. Tidligere på måneden kom det frem, at den svenske regering fastholder den højere bankafgift - dog blev der sat et loft på afgiftsfonden og en slutdato for de ekstra udgifter for bankerne.

Afgiften skal polstre den svenske statskasse til en eventuel ny bankkrise, og pengene sættes i en fond, der ventes at være fuldt finansieret - ved at nå op på 3 pct. af de garanterede indskud i svenske banker - i 2025. Det skal ske ved næste år at hæve bankafgiften til 0,125 pct. af bankernes såkaldte afgiftsgrundlag, der beregnes på baggrund af balancen.

Både Finland og Danmark har været nævnt som potentielle nye hjemsteder for Nordeas hovedkvarter.

Nordea kommer med regnskab for andet kvartal 20. juli. Og det tyske finanshus Berenberg forventer ifølge Bloomberg, at beslutningen vil blive meldt ud i forbindelse med regnskabet.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs