FinansWatch

Storbank: Nordea risikerer milliardtab i Rusland

Nordeas udlån til russiske virksomheder er så stort, at Nordens største bank kan blive den dårligst kapitaliserede nordiske storbank, hvis lånene på grund af Ukraine-krisen bliver nødlidende. Det skriver analytikere fra den britiske storbank Barclays. Nordea afviser analytikerenes beregninger.

Kreditanalytikere hos den britiske storbank Barclays er nu så nervøse for Nordeas eksponering mod Rusland, at de nu anbefaler investorerne at købe konkursbeskyttelse mod Nordea og sælge Nordeas seks-årige seniorobligationer, og i stedet købe syv-årige obligationer udstedt af Handelsbanken.

"Det er interessant, at selv om Nordeas samlede eksponering mod regionen (Rusland og Ukraine, red.) realtivt til bankens kapitalbase er mindre end Societe Generale, Unicredit og ING, så kunne tabene for Nordea i værste fald blive blandt de værste hos de europæiske banker, fordi det meste af eksponeringen er finansieret af moderselskabet og ikke lokalt," skriver analytikerne i en rapport.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs