FinansWatch

Norsk Nordea-direktør: "Vi har et luksusproblem som skal håndteres"

De norske bankkunder strømmer til Nordea, og det giver udfordringer for banken i andet halvår, fortæller landedirektør Snorre Storset.

Foto: PR / NORDEA

Andet kvartal blev et godt et for Nordea i Norge. 13.500 nye privatkunder og 1600 erhvervskunder er strømmet til banken, og udlånet er steget med 8 pct. sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Det er dog ikke uden udfordringer at være populær, fortæller Snorre Storset, adm. direktør i Nordea Norge, til FinansWatchs norske søstermedie, FinansWatch.no.

"Vi har et luksusproblem, som skal håndteres. Vi oplever et vældig højt aktivitetsniveau, da rigtig mange kunder gerne vil flytte deres bankforretninger til os eller udvide eksisterende forhold ved at låne flere penge og placere flere penge i fonde," siger han til mediet og fortsætter:

"Udfordringen bliver at opretholde et højt serviceniveau og tage vare på volumen på en god måde. Der ligger vores luksusproblem for andet halvår. Vi er fantastisk glade for, at kunderne vælger os, men vi skal have nok kapacitet til at give gode kundeoplevelser også i sidste halvår."

Udfordringen vil han løse med en kombination af flere ansatte og flere digitale løsninger på eksempelvis fondssalg.

Snorre Storset påpeger, at Nordea Norge gør det bedre end resten af koncernen.

"Vi gør det godt sammenlignet med de andre lande. Vi har en bedre vækst på boliglån til privatkunder, end koncernen har, og for erhvervsmarkedet er væksten bedre end markedet og gennemsnittet af de øvrige lande. Norge er blevet en større del af af Nordea end før corona," siger han og påpeger, at købet af SG Finans, der nu hedder Nordea Finance Equipment, har bidraget til yderligere vækst.

Den samlede Nordea-koncern kom markant styrket ud af andet kvartal og lagde godt en milliard euro til driftsresultatet sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Nordea lægger en milliard euro til driftsresultatet

Nordea-topchef ser "stabil vækst" i hele Norden 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs