FinansWatch

Finske Sampo har nu under 20 procent i ejerandel i Nordea

Storaktionæren i Nordea har reduceret sin ejerandel i banken til under 20 pct.

Foto: Philip Davali / Ekstra Bladet / Ritzau Scanpix

Storaktionæren i Nordea, finske Sampo, har reduceret sin ejerandel i banken til nu under 20 pct.

Det fremgår af en meddelelse fra Nordea.

Sampo ejer nu samlet 804.922.858 aktier i banken ude af godt 4 mia. aktier aktier, og derved er andelen faldet til 19,87 pct.

Ifølge Nordeas hjemmeside havde Sampo omkring 860,4 mio. aktier ved udgangen af juni 2019, hvilket dengang svarede til en ejerandel på 21,3 pct.

Tilbage i starten af juli besluttede Sampos betyrelse, at koncernen skulle reducere sin eksponering i Nordea, fordi den ønskede at begrænse koncernens kapitalbehov, ved at overdrage en del aktioner i Nordea til sine egne aktionærer i Sampo. Sampo lagde sig fast på, at uddele en aktie i Nordea for hver ti aktier i Sampo.

Ved at gå under 20 pct. i ejerskab reduceres det kapitalberedskab, som myndighederne i Finland kræver af Sampo for dets ejerskab i Nordea, da ejerskabet i givet fald vil blive anset for en ren aktieinvestering frem for en del af et finansielt konglomerat. Kravet steg som en konsekvens af, at Nordea officielt i 2018 flyttede sit hovedkontor til Helsingfors i Finland.

Sampo øjner nye investeringer i den nordiske finanssektor

Sampo-topchef vil se mere ambitiøse sparemål i Nordea

Sampo leverer stærkt resultat i andet kvartal 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs