FinansWatch

Sampo leverer stærkt resultat i andet kvartal

En stor del af indtjeningen i den finske koncern kommer fra ejerskabet af Topdanmark.

Foto: Lehtikuva / Reuters / Ritzau Scanpix

Det finske forsikringsselskab Sampo, der ejer en stor bid af både Nordea og forsikringsselskabet Topdanmark, kom flot igennem andet kvartal.

Her hentede finnerne et overskud før skat på 506 mio. euro mod ventet 484 mio. euro blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

En stor del af indtjeningen kommer fra Topdanmark, som Sampo ejer 47 pct. af, og Nordea, som finnerne sidder på 21,3 pct. af.

I forbindelse med onsdagens bestyrelsesmøde hos Sampo er den tidligere offentliggjorte plan om at udlodde et ekstra udbytte i form af Nordea-aktier dog blevet diskuteret igen.

Der tygges fortsat på en godkendelse af planen, der vil betyde, at alle aktionærer vil modtage en Nordea-aktie per aktie i Sampo. Dermed vil finnernes ejerandel også blive reduceret til under 20 pct., har selskabet tidligere annonceret.

Sampo vil uddele Nordea-aktier til sine aktionærer

Nordea-ejer: Æraen for store skandaler er slut 

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs