FinansWatch

Nordea har forsøgt at presse analytikeres forventninger ned

I en rundringning til en række analytikere har Nordea angiveligt forsøgt at presse forventningerne til bankens næste regnskab ned.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Chris Helgren

Den nordiske storbank Nordea har ifølge den svenske erhvervsavis Dagens Industri ringet rundt til de aktieanalytikere, der følger aktien, for at få dem til at skrue ned for forventningerne til bankens regnskab for første kvartal.

Ifølge avisens oplysninger skulle banken have kontaktet analytikerne for at få presset estimaterne ned, så banken ikke skuffer med resultaterne.

Dagens Industri påpeger blandt andet, at bankens handelsindtægter fortsat ser sløje ud, og at det skulle have været et af argumenterne for at forsøge at dæmpe forventningerne.

Nordeas chef for investor relations, Rodney Alfvén, bekræfter over for Dagens Industri, at banken har været i kontakt med analytikere, men han hævder, at Nordea ikke har givet nye oplysninger i forhold til det allerede offentliggjorte i årsregnskabet for 2018.

"Vi har en telekonference med analytikere fredag 29. marts omkring første kvartal. Vi har løbende kontakt med analytikere og investorer, så det er der ikke noget nyt i," uddyber Rodney Alfvén i en mail til Ritzau Finans.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs