FinansWatch

Aktionærforening: Vigtigt image-hug til Nordea

En lille bøde, men et stort hug til imaget - og en vigtig lærestreg. Sådan ser Dansk Aktionærforening Nordea bøde i Pandora-sagen.

Det er ikke skaden på pengepungen, der skal lære Nordea at oplyse klart om interessekonflikter i fremtiden. Det skal derimod den ridse i imaget, bøder også bærer med sig.

Sådan er budskabet fra Dansk Aktionærforening efter Nordea har accepteret en bøde på 100.000 kr. i sagen.

Nordea får bøde for Pandora-analyse

"Det vigtigste er ikke bødens størrelse – det vigtigste er, at der bliver statueret et eksempel på det her område, så investorerne ikke fremover skal være i tvivl om, at interessekonflikter skal fremgå tydeligt af analyser. Det skal stå med flammeskrift,” siger direktør i foreningen Charlotte Lindholm til FinansWatch og uddyber:

”Det er ikke så meget beløbet, der gør ondt på Nordea. 100.000 er jo ingenting for dem. Det er straffen på imagefronten, der gør ondt på dem i den her sag. Og derfor tror jeg også, at de vil rette ind fremover. Hvis du stiller 100.000 kr. op i forhold til, hvor mange penge, der var på spil i den her interessekonflikt, så er det jo ingenting. Men image-skaden gør ondt. Og så betyder det her forhåbentligt, at det nu står helt klart at man ikke bare på næstsidste side i en analyse kan skrive, at ’man kan have interessekonflikter’ når man nu helt klart har en interessekonflikt."

"En vigtig lektie"

I en pressemeddelelse om sagen understreger Nordea igen, at man ser det som en ny praksis fra Finanstilsynets side, at man nu skal oplyse klart om sådanne sager. Den betragtning vinder ikke opbakning hos aktionærforeningen.

Nordea ser det her som en ny praksis fra Finanstilsynets side, man er blevet offer for. Er I enige i det?

”Jeg tror, at udgangspunktet må være at man skal oplyse tilgængeligt, forståeligt og synligt om interessekonflikter. Det syntes jeg ikke engang, man behøver diskutere. Hvis investorerne ikke skulle have den her information, hvad skulle de så heller ikke vide? Det her har betydning, og derfor skal investorerne have det klart og tydeligt at vide.  Mit bud er, at hvis Nordea nogensinde kommer i den her situation igen, så retter de så nok efter reglerne. Og det er sådan set en vigtig lektie.”

Pressechef: Vi betaler bøden 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs