FinansWatch

Clausen varsler større prisforskelle

Fremover bliver der større forskel på, hvad Nordeas kunder skal betale for at låne penge.

Kunder, der har større risici, kommer til at betale mere, end de gør i dag, lyder det fra topchef Christian Clausen på bankens kapitalmarkedsdag i London onsdag.

 

"Det vil især være blandt erhvervskunderne, at der bliver større forskel på priserne og i mindre grad for privatkunder," forklarer han over for Ritzau Finans.

 

Erhvervslivet vil være dem, der mærker Nordeas ændrede strategi mest, således at virksomheder, der ønsker at geare deres forretning meget, betaler en højere pris, fordi der skal stilles mere kapital bag deres lån.

 

Men også blandt privatkunderne vil der blive større forskel mellem, hvad kunder med en solid økonomi og kunder med en mindre solid økonomi betaler. Baggrunden er, at både kapital og likviditet, som Christian Clausen kalder bankernes "råstoffer", er blevet dyrere.

 

"Man skal betale for det, man bruger. Tidligere har likviditet stort set ikke kostet noget, og kapital har været billigere," siger han.

 

Nordea-topchefen er klar over, at øgede priser i første omgang måske vil være en ulempe i konkurrencen med andre banker. Men han er klar til at ofre en smule markedsandel for at få, hvad han betegner som en "fair" prissætning. På sigt er han dog ikke i tvivl om, at andre banker vil følge i Nordeas fodspor.

 

(Ritzau Finans)

Nordea-topchef: Vi designer den nye verdensøkonomi 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs