FinansWatch

Nordea-topchef: Vi designer den nye verdensøkonomi

En helt ny økonomisk verdensorden er i gang med at blive defineret, lyder det fra Nordeas topchef, Christian Clausen.

Foto: SANNE VILS AXELSEN

Forhandlingerne om ny finansiel regulering handler ikke bare om finanssektoren.

Det er en helt ny økonomisk verdensorden, der er i gang med at blive defineret.

Sådan lyder budskabet fra Nordeas topchef, Christian Clausen, på bankens kapitalmarkedsdag i London onsdag.

"Vi skaber en buffer i økonomien, og det tror jeg, er det rigtige at gøre. Men vi skal sikre os, at vi designer de nye krav rigtigt. Og vi skal være klar over, hvad det reelt vil koste samfundet. Vi ønsker at skabe en buffer, men vi vil ikke gå for langt og lægge dumme omkostninger på økonomien," siger Christian Clausen.

Centralt placeret

Han er centralt placeret i forhandlingerne om den nye regulering, Basel III, da han er formand for European Banking Federation. Hans vurdering er, at den kommende regulering vil ende med et krav om, at bankerne skal have en kernekapital på 10 pct. Og det vil betyde større omkostninger for bankerne end i dag, hvor gennemsnittet i sektoren er 7-8 pct. Men Nordea-chefens pointe er, at de omkostninger føres videre til kunderne og dermed til hele samfundsøkonomien.

"Det er en ny økonomi vi designer, ikke blot et finansielt system. Vi vil blive bedømt på det i fremtiden. Enten kommer vi til at se dumme ud, eller også kommer vi til at fremstå som helte," siger direktøren.

Nordea har selv en kernekapital på 11 pct., hvilket Christian Clausen anser for et passende niveau.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs