FinansWatch

Analytiker: Nordea-regnskab varsel om grimme ting på vej

Christian Hede vurderer, at Nordeas regnskab er et forvarsel om, at der kan være grimme ting i vente fra de andre danske banker i 3. kvartal. Specifikt i Nordea-regnskabet skuffer handelsindtægterne stort.

Nordeas regnskab for tredje kvartal formåede ikke at leve op til markedets forventninger, og på specielt et område, påvirkede den kraftige finansuro indtægterne i storbanken, påpeger Jyske Banks analytiker Christian Hede i en kommentar.

- Handelsindtægterne er langt lavere end forventet, mens både omkostninger og nedskrivninger er højere, end vi havde estimeret. Hurtigt renset for midlertidige forhold, viser regnskabet dog en fornuftig udvikling i den underliggende forretning, hvilket på den korte bane dog ikke ændrer på, at bundlinjen skuffer markant i tredje kvartal, skriver han.

Fastholder estimat-niveau

Nettorente- og gebyrindtægterne betegnes som en "spids" bedre end ventet, mens handelsindtægterne kun nåede op på det halve af det estimerede. Det behøver dog

ikke at være et tegn på den fremadrettede indtjening, påpeger Christian Hede, der heller ikke ændrer sine fremadrettede estimater væsentligt.

Omkostningerne til omstruktureringer, der landede på 171 mio. euro i kvartaler, er også højere end Jyske Banks ventede. Ser man bort fra disse engangsudgifter faldt de underliggende omkostninger rent faktisk, noterer Christian Hede videre.

- Nordeas handelsindtægter og nedskrivninger i Danmark lover ikke godt for de øvrige danske bankers regnskaber, som meget vel kan udvise lignende tendenser, slutter analytikeren.

 

Regnskab: Nordeas bundlinje langt under forventningerne

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs