Nordea-kunde i kæmpe nedjustering

Parken Sport & Entertainments evne til at afdrage på den 1,3 mia. kr. store gæld til Nordea svækkes efter fejlslagen kvalifikation til Champions League, der medfører manglende indtægter på 115 mio. kr.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
Af Ritzau Finans

Parken Sport & Entertainment (PSE) nedjusterer forventningerne til 2011 i kølvandet af F.C. Københavns klare nederlag onsdag aften i play-off runden til gruppespillet i UEFA Champions League.

Der ventes nu en omsætning på 1,3 mia. kr. og et resultat før skat i niveauet 90 mio. kr. De tidligere forventninger, der forudsatte deltagelse i gruppespillet, lød på en omsætning på 1,5 mia. kr. og et resultat før skat i niveauet 175 mio. kr.

Nordea er hovedbankforbindelse for PSE og har et udlån til sports- og fritidskoncernen på 1,3 mia. kr. Sidste år fik PSE afdraget 128 mio.kr. på gælden til Nordea, mens det niveau ikke kan fastholdes i år. Tidligere har det været fremme, at Nordea først for alvor vil slippe taget i koncernen når gælden kommer ned på den anden side af 700 mio. kr., set i lyset af det nuværende aktivitetsniveau og indtjenings-niveau for koncernen.

I alt går Parken glip af 115 mio. kr. efter et samlet 2-5-nederlag til Viktoria Plzen. Samtidig er forventningerne blevet revurderet på baggrund af udviklingen i den forløbne del af året, herunder salg af midtbanespilleren William Kvist.

- Vi havde budgetteret med, at vi skulle spille i Champions League, og det er fordi, det er vores målsætning. Det er det stadigvæk, måske ikke i år, men så igen næste år, siger koncerndirektør i Parken Anders Hørsholt.

Han håber nu, at FCK kan vinde det danske mesterskab, så holdet går direkte i gruppespillet i næste sæson.

- Vi skal ikke ud at bruge flere penge på spillere, end vi har gjort. Vi har købt de spillere, vi skal bruge. Der er dog ikke noget, der er lukket, hvis der skulle dukke noget interessant op, siger Anders Hørsholt.

FCK skal i stedet for Champions League nu deltage i Europa League, hvor der venter minimum seks kampe i efteråret.

FCK-flop rammer Nordea på pengepungen

LD: Parken i pengebekneb når Nordeas renteur tikker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også