FinansWatch

Clausen varsler europæisk udskilningsløb

Ifølge topchefen er Nordea den eneste nordiske bank, der er i nærheden af den europæiske elite af banker, der får adgang til billigere likviditet og kapital.

Foto: Hougaard Niels

»Der vil være en lille gruppe af banker i Europa, som ligger klart over de andre. Det er de banker, der kan levere et afkast på omkring 15 pct. af egenkapitalen. Hvis man ligger der, så har man meget billigere adgang til funding, likviditet og kapital. Og da bankdrift jo handler om penge ind og penge ud, så er det klart, at jo billigere vi får råvarer ind, des billigere kan vi sælge, og des mere kan vi tjene. Det er nøglen, og det vil det være for alle banker,« siger Christian Clausen til Dagbladet Børsen efter selskabets aflæggelse af regnskab for første kvartal.

Nordea-chef: Bankerne bør kunne tjene flere penge

Clausen: Matchrace om adgang til kapital

»Der er mange banker i Europa, der kæmper med overhovedet at have tilstrækkelig kapital. De ligger med en egenkapitalforrentning på mellem 0 og 4 pct. Hvis ikke disse banker får fundingomkostningerne ned, har de ikke en chance for at være konkurrencedygtige, og der er et ubønhørligt krav om at være konkurrencedygtig,« siger Christian Clausen og understreger, at Nordea er den eneste nordiske bank, der er i nærheden af den europæiske elite.

»De skandinaviske banker ligger godt til. Men der er ingen udover Nordea, der er der i dag. Der skal tages nogle initiativer for at komme dertil. Og det nytter ikke noget, ikke at gå i gang nu,« lyder opfordringen fra Christian Clausens ifølge Børsen. Her forudsiger han samtidig, at der på sigt vil ske en voldsom konsolidering i den europæiske banksektor. Det vil dog ikke ske på den korte bane, hvor de fleste banker vil kigge indad i forsøget på at trimme forretningen.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs