FinansWatch

Ekstremister ville også brænde Nordea

De fire unge mænd, der i nat blev anholdt for at forsøge at sætte ild på Politiskolen i Brøndbyøster, var de samme som i januar ville brænde Nordeas hovedkvarter i Strandgade.

Det oplyser Svend Foldager fra Københavns Politi til Ritzau efter, at PET i nat anholdt fire personer mistænkt for »politisk motiverede ildpåsættelser«. De fire forsøgte at sætte ild på Politiskolen i Brøndbyøster med benzin og et nødblus.

Ifølge Svend Foldager vil de fire også blive sigtet for forsøget på at sætte ild til Nordeas hovedkvarter i Strandgade, som FinansWatch beskrev i januar:

Nordea skulle sættes i flammer

Dengang havde de fire banket hul i en rude og fire dunke benzin stod klar ved siden af "en form for fakkel.", da politiet ankom klokken tre om natten.

"Vores umiddelbare udlægning er, at der person, som har lavet denne her sprængning, formentlig har haft til hensigt at hælde benzinen ind i kontorarealet og så sætte ild til det," sagde den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi dengang til Ritzau.

PET oplyser, at man har fulgt de fire unge mellem 19 og 23 gennem længere tid, men ønsker ikke at oplyse hvori det "politisk motiverede" i ildspåsættelserne ligger.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs