FinansWatch

Nordea lancerer mobilbank i dag

Fra i dag kan de danske Nordea-kunder gå i banken via mobilen. Nordeas nye mobilbank er en del af fremtidens bank, lyder det fra Nordea.

Et par klik på mobilen – og du er i banken.

Som kunde i Danske Bank har det længe været muligt at gå i banken via mobilen, og nu lancerer Nordea også en mobilbank for sine kunder.

Mobilbanken kommer både til iPhone, Android og som en webbaseret løsning. Det giver alle kunder – uanset mobiltelefon - mulighed for at benytte webbanken.

25.000 venter

Den første version af mobilbanken giver blandt andet kunderne mulighed for at overføre penge til egne og fremmede konti, se aktiekurser og betalingsoversigter samt regne på lån og opsparing.

Hos Nordea har man store forventninger til mobilbanken, fortæller netbankchef, Martin Andersen.

”Vores kunder har kunnet blive skrevet op, så de fik at vide, hvornår mobilbanken gik i luften, og det er der 25.000, der har gjort. Vi regner med, at de fleste af vores netbankbrugere vil gøre brug af denne del af netbanken også,” siger han.

Relancering af netbank

Nordeas kunder i Norge og Sverige har længe haft en mobilbank-løsning, lige som konkurrenten Danske Bank i september sidste år lancerede en mobilbank. Når de danske Nordea-kunder har skullet vente, skyldes det, at man ville lancere mobilbanken i forbindelse med en relancering af netbanken.

”Vi relancerer vores netbank i en ny og flottere udgave, der bliver nemmere at bruge, og det, synes vi, skulle hænge sammen,” siger Martin Andersen.

Netbanken skal ifølge banken ses som en del af udviklingen af fremtidens bank, hvor kundetilfredshed er i fokus, både i forhold til at imødekomme kundernes stigende efterspørgsel efter professionel og kompetent rådgivning og deres ønske om selv nemt at kunne klare de daglige bankforretninger.

Mobilbanken bliver opdateret

Brugere af Android-mobiler kan allerede nu hente mobilbanken fra nettet, og Martin Andersen forventer, at iPhone-brugere kan hente programmet i iTunes senere i dag.

Mobilbanken vil løbende blive udviklet på baggrund af blandt andet kundernes ønsker og tilbagemeldinger.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs