FinansWatch

Jyske Bank: Mistænkelige transaktioner fra erhvervskunder er steget 23 procent

Trods Jyske Banks tiltag mod økonomisk kriminalitet steg antallet af mistænkelige transaktioner fra erhvervskunder med 23 pct. i de første seks måneder af 2019. Det skriver Finans.

Foto: Jyske Bank/PR

Antallet af mistænkelige transaktioner Jyske Bank har indberettet fra erhvervskunder til bagmandspolitiets hvidvasksekretariatet er steget med 23 pct. i årets første seks måneder sammenlignet med samme periode sidste år, skriver Finans.

Det svarer til i alt 393 mistænkelige transaktioner til trods for, at Jyske Bank fra begyndelsen af 2019 har iværksæt nye tiltag for at bekæmpe økonomisk kriminalitet og hvidvask – herunder, at nye selskabskunder skal have en revisor tilknyttet, som banken har godkendt, da virksomheder uden revisor stod bag 99,5 pct. af alle mistænkelige transaktioner fra erhvervskunder i 2018, skriver Finans.

"Jeg havde selvfølgelig håbet, at revisorkravet havde fået antallet af underretninger om mistænkelige transaktioner til at falde, men det er desværre ikke tilfældet, selv om det har været et effektivt middel, når nye kunder skal vurderes," siger Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank, til Finans.

Ifølge direktøren er forklaringen på stigningen bl.a., at banken bliver stadig bedre til at identificere og indberette potentiel kriminalitet. En anden del af årsagen til udviklingen er ifølge Anders Dam, at der er problemer med eksisterende kunder. Derfor vil Jyske Bank nu indføre krav om, at flere af disse med en skærpet eller høj risiko for at være involveret i hvidvask fremover skal have revisor, banken har godkendt.

Jyske Bank vil have indført lovpligtig revisorerklæring for alle virksomheder

Nedjustering gjorde Danske Bank 2,3 milliarder mindre værd

Analytiker før Danske Banks halvårsregnskab: Spændingen er væk

Amerikanske myndigheder udvider efterforskning af Danske Bank

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere