FinansWatch

Jyske Bank-boss: Nye krav til bankerne kan potentielt udløse ny krise

Jyske Banks topchef, Anders Dam, advarer om, at nye krav til bankerne potentielt kan sende sektoren ud i en ny krise.

Anders Dam | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Nye krav til bankerne fra politisk side kan potentielt sende sektoren ud i en ny krise.

Det advarede Jyske Banks topchef, Anders Dam, om fredag under et arrangement på Folkemødet på Bornholm.

Det skriver Finans.

"Jeg er dybt bekymret over den badwill, som omgiver vores sektor. Jeg skal ikke bortforklare de sager, der har været, men den badwill gør, at der er en stor politisk lyst til at finansiere et velfærdsløft ved at plukke yderligere penge fra den finansielle sektor."

"Men man skal passe enormt meget på, for bankerne er skrøbeligere, end man regner med," lød det fra Anders Dam ifølge Finans med henvisning til de politiske planer om at hente 1,5 mia. kr. fra den finansielle sektor via skatter.

Hvis sektoren skal betale 1,5 mia. kr. i skatter, og renterne samtidig begynder at stige, så vil det ramme sektoren hårdt, vurderer bankdirektøren.

"For så falder ejendomspriserne, og så vil virksomhederne begynde at få problemer. Dermed begynder tabene at komme, og så har vi ikke noget at slå tilbage med. Så kan man ad den vej være med til at skabe en ny finanskrise og på den måde få en selvopfyldende profeti med, hvor forfærdelige vi alle sammen er," sagde Anders Dam.

Ordene faldt da Finans afholdt arrangementet Topledernes Møde på Folkemødet.

Jyske Bank-boss kalder omstridt bonusprogram i Nets for "ubehageligt"

Jyske Bank overvejer at smide op mod 5000 erhvervskunder på porten

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs