FinansWatch

Jyske Bank-boss kalder omstridt bonusprogram i Nets for "ubehageligt"

Det milliardstore bonusprogram i Nets får hårde ord med på vejen af Anders Dam, topchef i Jyske Bank.

Anders Dam | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Enorme bonusordninger kan have en bekymrende effekt på samfundet. Det siger Anders Dam, topchef i Jyske Bank, til Børsen.

Udmeldingen kommer som svar på bankchefens holdning til det meget omtalte bonusprogram i betalingsvirksomheden Nets, hvor en række chefer står til at indkassere op mod 7 mia. kr., hvis selskabet indfrier en stribe mål.

Til avisen fortæller Anders Dam, at optioner af den karakter har noget "ubehageligt" over sig og siger:

"Jeg synes, man som erhvervsleder skal tænke sig rigtig godt om, før man laver programmer af den her størrelsesorden. Hvis man skal tænke på, at der er mange mennesker, der tjener 300.000-400.000 kr. om året og skal arbejde for nogen, der måske får 2 mia. kr. til sig selv. Det kan altså godt give nogle spændinger, som ikke er frugtbare for samfundets udvikling på sigt," udtaler Anders Dam.

I en artikelserie hos FinansWatch har Jyske Bank tidligere forklaret om, hvorfor banken ikke bruger bonusordninger – læs mere om det nedenfor:

Jyske Bank om bonusordninger: "Du forstærker den egoisme, der i forvejen eksisterer i mennesker"

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs