FinansWatch

Analyse: Jyske gav 150-200 mio for Fjordbank

Analytikerne hos Handelsbanken estimerer, at Jyske Bank har måttet lægge 150-200 mio. kr. på bordet for at købe de bedre dele af Fjordbank Mors af Finansiel Stabilitet.

Handelsbanken betegner det som et positivt træk fra Jyske Bank.

"Opkøbet vil øge Jyske Banks udlån med 2,5 pct. og indlån med 3,9 pct. På trods af, at opkøbet har et relativt begrænset omfang, vurderer vi dog alligevel at det er positivt at Jyske Bank benytter sig af bankens stærke balance til at vokse. Der er på nuværende tidspunkt ikke mange banker i Danmark som har mulighed for den slags opkøb på grund af kapitalmangel," skriver Handelsbanken i sin morgenberetning.

Med købet overtager Jyske Bank 47.000 kunder, og med det følger udlån for 2,7 mia. kr. og indlån for omkring 3,7 mia. kr. Mere specifikt får Jyske Bank alle kunder med engagementer under 5 mio. kr. og enkelte kunder med engagementer over 5 mio. kr.

"Prisen for købet er ikke blevet offentliggjort, men vi vurderer, at prisen har ligget på omkring 150-200 mio. kr.," skriver Handelsbanken.

/Ritzau Finans/

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs