FinansWatch

Analyse: Jyske gav 150-200 mio for Fjordbank

Analytikerne hos Handelsbanken estimerer, at Jyske Bank har måttet lægge 150-200 mio. kr. på bordet for at købe de bedre dele af Fjordbank Mors af Finansiel Stabilitet.

Handelsbanken betegner det som et positivt træk fra Jyske Bank.

"Opkøbet vil øge Jyske Banks udlån med 2,5 pct. og indlån med 3,9 pct. På trods af, at opkøbet har et relativt begrænset omfang, vurderer vi dog alligevel at det er positivt at Jyske Bank benytter sig af bankens stærke balance til at vokse. Der er på nuværende tidspunkt ikke mange banker i Danmark som har mulighed for den slags opkøb på grund af kapitalmangel," skriver Handelsbanken i sin morgenberetning.

Med købet overtager Jyske Bank 47.000 kunder, og med det følger udlån for 2,7 mia. kr. og indlån for omkring 3,7 mia. kr. Mere specifikt får Jyske Bank alle kunder med engagementer under 5 mio. kr. og enkelte kunder med engagementer over 5 mio. kr.

"Prisen for købet er ikke blevet offentliggjort, men vi vurderer, at prisen har ligget på omkring 150-200 mio. kr.," skriver Handelsbanken.

/Ritzau Finans/

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs