FinansWatch

Jyske Bank droppede Bella Center

Fjordbank Mors' ejerandel i det økonomisk pressede Bella Center overgår nu til staten.

Foto: PR

Den nu solgte Fjordbank Mors ejede 14,1 procent af aktierne i Bella Center, men hos Jyske Bank, som i fredags overtog hovedparten af den kuldsejlede bank på Mors, var man ikke interesseret i at overtage aktieposten i Bella Centeret.

Derfor overgår aktierne nu til statsselskabet Finansiel Stabilitet, selskabet for krakkede banker.

Det oplyser Børsen mandag.

"Aktieposen i Bella Center indgår ikke i handlen, så den sidder vi stadig med," siger Henning Kruse Petersen, der er formand for Finansiel Stabilitet, til Børsen.

Ejerkredsen konkursramte

Store dele af Bella Centers ejerkreds er konkursramte.

Investeringsselskabet Fagbyg, der ejer 21 procent af aktierne i Bella Center gik konkurs i juli. Derudover krakkede storinvestoren Carsten Berger sidste år med sit investeringsselskab Rudersdal. Det betyder, at 55 procent af aktierne er endt i konkursboer.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs