FinansWatch

HSBC sælger ud for 130 mia.

Den amerikanske kreditkort- og privatkundeafdeling og HSBC er på vej mod et salg til en samlet værdi af 32,7 mia. dollar. Køberen er Capital One Financial Corp.

Storbanken HSBC vil koncentrere sig mere om det hurtigvoksende marked i asien, skriver The Daily Telegraph.

Aktiverne i kreditkortgrenen er værdisat til 159 mia. kr., der hovedsageligt dækker udlån til kunder, der nu altså bliver overført til bøgerne i Capital One, såfremt handlen bliver godkendt af tilsynsmyndighederne.

Led i frasalg

Frasalget er et led i storbankens omfattende arbejde med at trimme koncernen. Tidligere på måneden blev 195 filialer i New York solgt til First Niagara Bank for 1 mia. dollar.

Capital One er omvendt i gang med indkøbstogter og meddelte for nyligt købet af ING’s online bank for 47 mia. kr.

HSBC sælger 195 amerikanske filialer

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs