FinansWatch

Hedgefonde kritiserer Goldman-advarsel

Ledende personer i flere hedgefonde langer nu ud efter Goldman Sachs' Gary Cohn, efter han onsdag advarede mod at stramme reguleringen af banksektoren, fordi det vil presse risikofyldte aktiviteter over i de mindre regulerede hedgefonde.

Onsdag advarede Gary Cohn ved en paneldiskussion i Davos om at stramme reguleringen af banksektoren. Det vil skubbe risikobetonede aktiviteter over til mindre overvågede og regulerede institutioner, som for eksempel hedgefonde, lød advarslen.

Advarslen er siden blevet kritisret af flere hedgefonde, som har tolket advarslen som et angreb på deres aktiviteter.

”Disse udsagn er falske. Hedgefonde er regulerede. Vi var ikke skyld i den finansielle krise,” siger Richard Baker, chef i Managed Funds Association, industriens største brancheforening, til Financial Times.

Anklage: Cohn dårligt informeret

”Den seneste finanskrise var forårsaget af institutioner, der ikke udviste en passende risikostyring. Og jeg er bange for, at hvis kommer en anden krise, vil den skyldes de samme institutioner, der ikke hat lært af deres fejl,” siger han.

En anden hedgefond, som er en af Goldmans kunder, siger, ifølge avisen, at Gary Cohn var dårligt informeret.

Goldman har ikke ønsket at forsvare sig md kritikken fra hedgefondene.

Goldman Sachs-chef: Reguleringer kan føre ny finanskrise med sig

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs