FinansWatch

Wallenberg forsvarer Ekholms bonus

Investors bestyrelsesformand, Jacob Wallenberg, forstår kritikken af Börje Ekholms fyrstelige bonusser, men peger samtidig på, at Ekholm har bragt enorme summer til Investor, skriver Dagens Industri.

Kritikken mod Investors cheflønninger er hård.

Siden Börje Ekholm tiltrådte som CEO i 2005, har han fået 100 mio. svenske kr. i bonus fra Investors investeringsvirksomhed, hvor han tidligere var chef. Den høje bonus kommer på trods af, selskabet ikke klarede kravet om 20 pct. i afkast, skriver den svenske avis, Dagens Industri.

”Jeg har forståelse for, at der kommer reaktioner”, siger Jacob Wallenberg til avisen.

Han forsvarer bonussen med, at den er givet for årene 1997 til 2005.

”Investors fortjeneste på de investeringer, som har givet Börje Ekholm 110 mio. kr., beløber sig til 4 mia. kr.,” siger Jacob Wallenberg, der samtidig afviser kravet fra aktionærernes interesseorganisation, Aktiespararna, om mere åbenhed i forhold til bonusudbetalingerne.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs