FinansWatch

Goldmans bonuspulje eksploderer

Efter en bevidst tilbageholdende bonuspolitik sidste år giver storbanken Goldman Sachs den igen gas på bonusfronten

15,3 mia. dollar i bonus for 2010, et gennemsnit på 430.700 dollar pr. ansat. Sådan blev konklusionen på 2010 for finanshuset Goldman Sachs, skriver The Guardian.

Dermed har Goldman Sachs også sluppet foden fra bonusbremsen, konkluderer avisen. For selv om sidste bonuspulje var højere - 16 mia. dollar - blev den udbetalt på baggrund af et resultat, der var langt bedre.

Goldman Sachs resultater for fjerde kvartal, der kom først på eftermiddagen, skuffede analytikerne.

Årets bonus svarer til 39 pct. af indtægten. Sidste år var den på 36 pct., men det på grund af det bedre resultat og lavere antal ansatte det år, sikrede det bankens ansatte en gennemsnitlig udbetaling på 498.246 dollar.

Krisemilliarder på vej

Tidligere på dagen skrev The New York Times på baggrund af en undersøgelse udført af avisen og Footnoted.com, at der kriseåret 2008 nu var ved at resultere i en milliardgevinst for Goldman Sachs-folket.

For midt i nogle af de mørkeste dage - i december 2008 - uddelte Goldman næsten 36 mio. aktieoptioner, mere end gange så mange som i 2007.

Aktien handlede på tidspunkt til kurs 78 - nu ligger den på 175 dollar.

Undersøgelsen viste samtidig, at Goldman partnere i løbet af de sidste 12 år har solgt for 20 mia. dollar af firmaets aktier - og i øvrigt stadig sidder på aktier for 10 mia.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs