FinansWatch

Avis: Britiske politikere knækker nakken på bonusser

Den venstrefløjs-orienterede britiske avis The Guardian skriver i dag, at de britiske regeringspartier ikke længere har viljen til at gribe ind over for omdiskuterede bankbonusser

Barclays topchef Bob Diamond behøver ikke være nervøs når han går ind til Skatteministeriets komitee i dag. Ifølge den britiske avis The Guardian har de - ellers højlydte - politikere allerede tabt pusten i bonuskampen.

Således skriver avisen, at finansminister George Osborne - der som en del af opppositionen krævede, at ingen bankmand måtte få mere end 2.000 pund, svarende til lige under 18.000 kr., i årlig bonus - i dag har trukket godt og grundigt i land.

Massiv bankskat

Siden det konservative parti og de liberale demokrater i fællesskab overtog regeringsmagten sidste maj er der godt nok blevet lagt en ekstraskat på 2,5 mia. pund på bankerne. Men ellers har det været trægt med de regulative indgreb. Og ironien i den situation er ikke gået forbi Labour-partiet, der led hårdt under Osbornes skarpe tunge, skrive the Guardian.

"Regeringen har lavet en masse lyd, men det står mere og mere klart at de er tomme tønder," siger tidligere finansminister Alistair Darling til Guardian.

I det politiske spil op til dagens komitee, og til de kommende ugers bonus-nyheder, har retorikken da også været klart skarpest fra Labour side. Mens labourlederen Ed Milibiand har talt om indgreb har vicepremierminister Nick Clegg fra de liberal demokrater talt om behov for "fornuftighed." Og premierminister David Cameron fra det konservative parti har indskærpet over for koalitonspartierne at det skal være slut med 'banker bashing' - altså at tæve løs på bankfolket.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs