FinansWatch

Schweizere kører alternativ bonuspolitik

Den Schweiziske storbank Credit Suisse tager endnu en gang en anderledes kurs på bonusudbetalingerne.

For to år siden gav Credit Suisse sine topfolk en interessant bonusudbetaling - den schweiziske storbank valgte nemlig at udbetale en stor del af sine bonusser i form af de finansielle produkter, der havde lidt værst under krisen. Og igen er i år tager schweizerne en anden stil end bankens amerikanske og engelske modparter, skriver The New York Times.

Mens de britiske bankfolks bonusudbetalinger er endt i et politisk hundeslagsmål, der ser ud til at ende med, at de store, kontante bonusser går igennem til folk som Barclays topchef Bob Diamond og - mere kontroversielt, Stephen Hester, chef for delvist statsejede Royal Bank of Scotland Group, så anlægger Credit Suisse en noget mere tilbagelagt stil.

70 pct. af bonussen udskudt

Banken har nu offentliggjort en bonuspolitik, der ligger op til, at mellem 35 og 70 pct. af den samlede udbetaling skal udskydes over fire år mod en tidligere spændvidde på mellem 15 og 60 pct. Til sammenligning kræver de nye danske regler, at minimum 40 pct. af den variable del af af bonussen skal være udskudt.

Credit Suisse sænker samtidig også overliggeren for, hvornår en bonus bliver så stor, at en del af den skal udskydes. Sidste år lå det beløb på 125.000 schweizerfrank, svarende til 742.000 kr. - i år bliver det bare på 50.000 schweizerfrank.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs