Eik-top risikerer milliardkrav

Ledelsen og den eksterne revision for Eik Bank risikerer et erstatningskrav på op mod 1 mia. kr. Det fremgår af redegørelsen fra advokat Carsten Fode.
AF RITZAU FINANS

Carsten Fode vurderer, at det allerede ved halvårsregnskabet i 2009 burde have stået klart for ledelsen, at banken reelt var nødlidende. Ved at lade banken fortsætte sin drift har bestyrelse, direktion og revision efter advokatens bedømmelse pådraget sig et ansvar for bankens tab.

"Tabet skal opgøres som det tab, Banken har lidt som følge af fortsættelsen af Bankens virksomhed efter den 30. juni 2009," fastslår Carsten Fode.

Uforsvarlige handlinger

Dertil kommer decideret uforsvarlige handlinger i enkeltsager. Her vurderer Carsten Fode, at Eik Bank har tabt mindst 500 mio. kr. på uforsvarlige udlån. Dertil kommer et tab på 250 mio. kr. i pantebrevsafdelingen, som skyldes, at bankens indkøb af pantebreve i "betydeligt omfang har været uforsvarligt".

Carsten Fode anbefaler at rejse erstatningssag mod bankens tidligere bestyrelse, direktion samt den eksterne revision i skikkelse af statsautoriseret revisor Hans Laksa og Deloitte-revisorerne Jens Ringbæk og Anders O. Gjelstrup.

Redegørelsen tager ikke stilling til fordelingen af erstatningsansvaret.

RITZAU FINANS

Eik-ledelse anklages for ulovlige transaktioner

Advokat: Eik Banks ledelse har undladt at nedskrive

Eik-ledelse og revision på vej i retten

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også