FinansWatch

Eik Bank ventes solgt i denne uge

I fredags var der frist for at afgive bud på Eik Bank Danmark, og bankens bestyrelsesformand forventer at kunne finde en køber i løbet af denne uge.

Bestyrelsesformand i Eik Bank Danmark, Henrik Bjerre-Nielsen, forventes at kunne lukke forhandlingerne om et salg af bankens 70.000 private internetkunder i denne uge.

”Vi håber at kunne lukke forhandlingerne i denne uge. Der var frist for at afgive tilbud i fredags. Og jeg kan bekræfte, at der kom tilbud ind,” siger Henrik Bjerre-Nielsen til Børsen.

Han ønsker ikke at kommentere på, hvor mange bud, der kom ind, og på hvilket niveau prisen for banken kommer til at ligge.

Store tab på erhvervskunder

Eik Bank Danmark var oprindeligt et datterselskab til den færøske Eik Banki, der den 30. september måtte slutte sig til rækken af konkursramte banker.

Når internetdelen af Eik Bank Danmark er solgt fra, vil der stadig være en stor portefølje af erhvervskunder tilbage. Ifølge Børsen vil over 50 pct. af Eik Bank Danmarks udlån til ejendomssektoren, som udgør 4,2 mia. kr., ende som tab.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs