Borgen: God cocktail bag flyvende start på 2014

Danske Bank har fået en overordentlig god start på 2014, men omkostningerne kan stige senere på året, advarer Borgen.
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
AF RITZAU FINANS

Danske Bank er kommet godt fra start i 2014 og foretager en præcisering af forventningerne til den høje ende at det tidligere udmeldte interval for resultatet efter skat på 9-12 mia. kr. Kombinationen af højere indtægter, lavere omkostninger og færre nedskrivninger giver en markant forbedret bundlinje.

"Vi har fået en god start på 2014, hvilket er en konsekvens af, at vi har været gode til at levere en række rigtigt gode kundeløsninger, vi har reduceret vores omkostninger, og så ser vi, at tab og hensættelser fortsat falder," siger Danske Banks administrerende direktør Thomas F. Borgen til Ritzau Finans.

Banken kom ud af årets første tre måneder med et nettoresultat på 2812 mio. kr., hvilket var 91 pct. bedre end i samme periode sidste år, da overskuddet var på 1472 mio. kr. Resultatet var samtidig bedre end ventet, idet analytikerne havde sat næsen op efter et resultat på 2478 mio. kr., ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Mens indtægterne samlet set lå lidt under analytikernes forventninger, så var omkostningerne med 5432 mio. kr. noget under forventningerne, som lå på 5758 mio. kr. Dermed har banken fået barberet 473 mio. kr. af omkostningerne i forhold til første kvartal 2013.

"Vi har sagt, at de samlede omkostninger i 2014 vil komme ud på 23 mia. kr., og vi har ikke ny prognose på det. Det eneste man som finansiel investor skal huske på er, at nogle af omkostningerne er 'backloaded'," siger Thomas Borgen, som dermed indikerer højere omkostninger sidst på året. I fjerde kvartal 2013 var Danske Banks omkostninger på 6587 mio. kr.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også